SkyBridge Capital sist innleverte Bitcoin ETF-søknad med US SEC

SkyBridge Capital har søkt om en Bitcoin ETF i samarbeid med First Trust Advisors.

New York-baserte investeringsselskap SkyBridge Capital har søkt om et Bitcoin ( BTC ) børshandlet fond, eller ETF, med United States Securities and Exchange Commission

SkyBridge sendte inn arkivering 19. mars i samarbeid med investeringsrådgiver First Trust Advisors. First Trust vil fungere som fondets rådgiver og Skybridge som underrådgiver.

Dokumentene sier at First Trust SkyBridge Bitcoin ETF vil søke å notere sine aksjer på New York Stock Exchange Arca. Et tickersymbol er ennå ikke kunngjort for fondet.

Arkiveringen understreker at tilliten vil tilby en regulert måte for investorer å få eksponering for Bitcoin uten å beholde den digitale eiendelen, og tillate investorer å utføre handler gjennom sine meglere.

First Trust SkyBridge ETF Trust er nå en av flere applikasjoner for en Bitcoin ETF som for tiden venter på en dom fra SEC

11. mars sendte New York-baserte kapitalforvalter WisdomTree inn sin siste søknad om en Bitcoin ETF , etter et forsøk på å få godkjent et fond som ville holde opptil 5% av porteføljen i Bitcoin-futures til tross for at de var fokusert på energi og metaller midt -2020.

Den ledende amerikanske investeringsbanken Morgan Stanley sendte inn en Bitcoin ETF i samarbeid med kryptofokusert finanstjenestefirma NYDIG 16. februar. Det foreslåtte fondet vil være eksklusivt tilgjengelig for investorer som har minst 2 millioner dollar i eiendeler med firmaet.

I januar mottok SEC også separate søknader om Bitcoin ETFer fra store børshandlede produktutsteder VanEck og Texas-baserte Valkyrie Digital-eiendeler .

I fravær av et børsnotert fond ser det ut til at mangelen på regulerte investeringsprodukter som tilbyr eksponering for Bitcoin-prisen, driver amerikanske investorer til å spekulere i aksjene til fremtredende virksomheter som opererer i sektoren for digital eiendeler.

22. mars avslørte Fundstrats visepresident for digital aktiva-strategi, Leeor Shimron, at aksjer i de fire største børsnoterte Bitcoin-gruveselskapene hadde overgått Bitcoin med 455% i gjennomsnitt de siste 12 månedene. Kommenterer dataene til CNBC, Shimron, sa :

„Inntil en Bitcoin ETF er godkjent, kan investorer se på offentlige gruveselskaper som en av de eneste måtene å bli eksponert for Bitcoin.“