Japanese City to Trial Blockchain Röstsystem

Japanese City to Trial Blockchain Röstsystem

En japansk stad vänder sig till blockchain-teknik för att tillåta invånare att rösta online vid lokalval.

Enligt ett tillkännagivande på torsdag har det Tokyo-baserade blockchainföretaget LayerX och leverantören av digitala ID-lösningar xID samarbetat för att bygga en „säker och bekväm“ röstningsplattform för staden Kaga i Ishikawa Prefecture.

Staden hoppas att initiativet kommer att ta itu med vissa problem med att rösta online och göra det bekvämare för äldre människor Bitcoin Era som bor i avlägsna delar av jurisdiktionen att rösta om stadspolitiken.
Prenumerera på Blockchain Bites, vår dagliga uppdatering med de senaste berättelserna.
Genom att registrera dig kommer du att få e-post om CoinDesk-produkter och du godkänner våra villkor och sekretesspolicy.

LayerX har utvecklat ett e-röstningsprotokoll som „som balanserar röstprocessens transparens och konfidentialiteten för röstinnehållet.“

Under tiden är xID specialiserat på digitala identitetssystem

LayerX sa „det är möjligt att bygga en mycket bekväm elektronisk röstteknik“ genom att kombinera de två lösningarna.

Även om röstning på elektronisk väg redan är tillgänglig och laglig i Japan, är stabiliteten och kostnaden för vissa rösträttar ett problem, enligt företagen.

„Omröstning över internet ger fler utmaningar, som att förhindra dubbelröstning, höga tekniska hinder för att hålla rösthemligheter och kostnaden för rösträtt.“ Företagen sa att blockchain valdes av Kaga city eftersom det är „manipuleringsresistent“ och „transparent.“

Blockchain-omröstning är ett vanligt citerat användningsfall för tekniken och det har genomförts olika projekt för detta ändamål. Framför allt kanske röstningsplattformen Voatz har varit inblandad i flera amerikanska stads- och delstatsval men har också kritiserats för säkerhetsfrågor med sin app.

I Kaga, om omröstningsinsatsen visar sig vara en framgång, kommer andra alternativ för blockchain-teknik att ses som ett sätt att lösa andra problem i staden.