BTC-prijs drukt maandelijks af boven de cruciale $ 10,5K-ondersteuning

In de afgelopen vier weken heeft de BTC-markt een behoorlijk saaie prijsactie meegemaakt, aangezien de vlaggenschipcrypto begin september een scherpe daling leed.

Het BTCUSD- paar heeft het grootste deel van de afgelopen maand doorgebracht in een breed bereik tussen $ 10K en $ 11K. De koningsmunt werd de afgelopen weken meerdere keren afgewezen in de regio van $ 11.000.

Alle hoop voor de bullish case van BTC is echter niet verloren, ondanks het feit dat het activum voor het eerst sinds juni een rode kaars heeft gedrukt

Analisten wijzen op de maandelijkse afsluiting van gisteren boven de macro-ondersteuning op $ 10,5K om te beweren dat Bitcoin Loophole in feite in een bullish staat verkeert. Crypto Donalt tweette dat het voor beren steeds moeilijker wordt om hun positionering te rechtvaardigen, gezien de laatste maandelijkse sluiting van de kaars.

De afsluiting boven dit cruciale ondersteuningsniveau gaf de stieren een serieuze boost toen ze aan momentum wonnen om BTCUSD tot $ 10.920 te duwen. Het digitale activum vertraagde zijn stijging en daalde momenteel met 3% tegen $ 10.501.

Dat gezegd hebbende, is het feit dat BTC erin slaagde om van de maandelijkse dieptepunten rond $ 9.800 van een paar weken geleden te herstellen, optimistisch voor de munt.

BTC On-Chain-trends zijn ook bullish

Volgens CryptoQuant, crypto-analyse en gegevensfirma, zijn trends in de keten ook optimistisch voor Bitcoin, ondanks dat de prijs onder de $ 11.000 blijft steken.

Het analysebedrijf heeft onlangs gegevens gedeeld waaruit blijkt dat een overweldigende meerderheid van langetermijntrends in de keten momenteel ‚koop‘-signalen voor de koningsmunt afdrukt.

Bovendien droeg Willy Woo, een on-chain analist, bij aan het bullish sentiment voor Bitcoin door de onderstaande grafiek te delen met gegevens van Glassnode.com.

Het blockchain-analysebedrijf benadrukte een piek in nieuwe gebruikers, wat woo ertoe bracht te concluderen dat de indicator een „duidelijk bullish“ divergentie is.

ETH-prijs geeft positieve signalen weer

Het ETHUSD- paar is momenteel met 2,4% gedaald volgens gegevens van CoinMarketCap. Het digitale activum vertoonde eerder vandaag positieve signalen boven het ondersteuningsniveau van $ 355 ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

De ETH-prijs testte zelfs de weerstand van $ 362 en vormde een bullish trendlijn met ondersteuning in de buurt van $ 355. De populaire altcoin stond echter voor een belangrijke hindernis in de buurt van het $ 365-niveau en corrigeerde tijdens de perstijd naar $ 348.