Binance-administrerende direktør CZ reagerer etter å ha vist seg i den siste YouTube Bitcoin Giveaway-svindelen

I løpet av de siste ukene har YouTube-gaver-gaver svindlet popularitet for sine økte falske annonser der crypto-administrerende direktører og stiftere er blitt etterlignet, og identiteten deres ble brukt til å bedraget intetanende YouTube-seere på millioner av cryptocurrencies.

Cryptocurrency svindlere ser ut til å ha oppgradert taktikken sin, ettersom svindel blir mer avansert. Administrerende direktør i Bitcoin Era har blitt en av de nyeste ansiktene til disse svindelene. Et videoklipp av Changpeng Zhao ble sett henvendt til et publikum på en cryptocurrency konferanse.

I et delt skjermformat ble det lagt inn et varsel på den andre halvdelen av skjermen, med en overskrift merket “5000 BTC giveaway”

YouTube-kanalen som ble opprettet med administrerende direktørs navn, utgjør som en BTC-doubler. Ofrene blir bedt om å betale mellom 0,1 BTC – 20 BTC til en bestemt lommebokadresse vist på skjermen, i retur for det doble beløpet. Som svar på hendelsene uttrykte Zhao sin skuffelse på en ganske ironisk måte da han refererte til YouTube-sensurforbudet som begrenser videoer med cryptocurrency, som også har begrenset ham til å kjøpe annonser på YouTube.

Sensurforbudet på YouTube har vært aktivt i 12 måneder og teller. Ifølge den populære videovisningsplattformen ble de sensurerte videoene, for det meste kryptorelatert innhold av alle slag, inkludert pedagogisk innhold basert på temaer som gruvedrift og handel, tatt av plattformen etter angivelig brudd på YouTubes tjenestevilkår. Rett før CZs nylige opptreden i YouTube-giveaway-svindelen, ble Elon Musk også brukt som forsiden for promotering av en annen falsk Bitcoin-gave.

Et cybersecurity-firma som var ansvarlig for å spore opp mengden Bitcoin sendt til 66 forfengelsesadresser som inneholdt navn som Elon Musk, SpaceX, Tesla (f.eks.1musk, 1ElonMusk) ble funnet å ha mottatt 214 i Bitcoin totalt, som for tiden er verdt nesten $ 2 millioner til gjeldende valutakurs. Mange andre store navn har blitt brukt for å promotere svindel av denne typen. Fra administrerende direktør i Coinbase til grunnleggeren av Amazon, co-grunnleggeren av Apple, og den tidligere grunnleggeren av Google er noen få fra hundrevis av store navn.

En gang før, så sent som i april, foretok Ripple XRP giveaway-svindel runder i media

Ved en anledning tapte et intetanende offer 15 millioner dollar i XRP til en av slike svindel. For å redusere den raske veksten av svindelen, sendte Ripple flere varsler om fjerning av fjerning til YouTube, men de ble alle avvist. I et siste grep for å ta tilbake kontrollen, avslørte Brad Garlinghouse, administrerende direktør i Ripple kort tid etter at det fremmet et søksmål mot YouTube .

I løpet av 12 måneder har mange YouTube-skapere av cryptocurrency blitt tvunget til å søke et annet alternativ ettersom innholdet er tatt ned i massetall. Selv om mange har regnet med at desentralisert innhold kan være en passende erstatning for YouTube, er Wes Levitt, en leder av Blockchain ved Theta Labs, som mange andre bemerkelsesverdige kryptokropper skeptiske til mulighetene.